BINDER varmeskab og tørreskab industri og laboratorierBINDER varmeskab/tørreskab til industri og laboratorie

Tørring, hærdning og sterilisering ved langtidsstabile temperaturer

BINDER's store program af varmeskabe løser alle typer af opgaver i industri og laboratorie, hvor der er behov for opvarmning og i størrelser fra 23 liter og helt op til 720 liter ovnrum.

Effektiv tørring i tørreovn til sterilisering eller til langtidsstabil temperatur

Uanset om det handler om effektiv tørring i industrielle applikationer, langtidsstabile temperaturer eller steriliseringsopgaver i laboratorier med krav om en homogen temperaturfordeling, tilbyder BINDER varmeovne og varmekamrene et bredt temperaturområde, der starter ved bare 5°K over den omgivende temperatur (ambient) og op til +300°C. BINDER's industrielle- og laboratorieovne har en kort opvarmningstid og du kan vælge imellem naturlig- eller mekanisk konvektion.

Varmeskabe/tørreskabe i Classic eller Avantgarde design

BINDER leverer sine varmeskabe/tørreskabe i to forskellige design til brug i industri og laboratorie: Classic.Line som er det ældste design, med 7-segment display og med seriel interface (i de modeller, hvor det er relevant). Den nyere Avantgarde.Line har LCD display, USB port for dataopsamling på et USB-stik og Ethernet interface (i de modeller hvor det er relevant). Øvrig funktionalitet er i alt væsentlighed identisk imellem Classic.Line og Avantgarde.Line.

Klik på fanerne herunder for at læse mere om, hvad de forskellige modelserier tilbyder.

BINDER E 28 varmeovnBINDER E-28 - Et helt basalt varmeskab til en meget lav pris

BINDER E-28 Classic.Line varmeovnen er en pålidelig og basal enhed i en solid konstruktion og alligevel til en meget attraktiv pris. Denne varmeovn findes kun i denne 28 liter version, og foretrækkes til opgaver i grundforskning, såvel som i human-og veterinærmedicin.

BINDER ED varmeovnBINDER ED-serien - Fuldelektroniske varmeskabe med naturlig konvektion

​​BINDER ED-serien varmeovne har en standard controller (bortset fra modellerne i Avantgarde.Line), og er optimale til almindelige tørring- og steriliserings applikationer op til 300°C. Disse modeller har naturlig konvektion (ingen blæser) men er alligevel yderst effektive i sine termiske processer, således sikres en hurtig og ensartet tørring.

ED-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet af liter:

 • BINDER ED 23 Classic.Line
 • BINDER ED 56 Avantgarde.Line
 • BINDER ED 115 Avantgarde.Line
 • BINDER ED 260 Avantgarde.Line
 • BINDER ED 400 Classic.Line
 • BINDER ED 720 Avantgarde.Line

BINDER FD varmeovnBINDER FD-serien - Fuldelektroniske varmeskabe med mekanisk konvektion

BINDER FD-serien af industrivarmeovne med mekanisk konvektion (med blæser) er optimal, når hurtig tørring og sterilisering krævet. Takket være sin helt homogene temperaturfordeling i testrummet, hurtige dynamik og kraftig ventilator, sparer denne varmeovn værdifuld processtid.

FD-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet af liter:

 • BINDER FD 23 Classic.Line
 • BINDER FD 56 Avantgarde.Line
 • BINDER FD 115 Avantgarde.Line
 • BINDER FD 260 Avantgarde.Line
 • BINDER FD 720 Avantgarde.Line

BINDER FED varmeovnBINDER FED-serien - Avancerede elektroniske varmeskabe med mekanisk konvektion

BINDER FED-serien er også med mekanisk konvektion (med blæser), og har samme uovertrufne specifikationer som i FD-serien, og med mere avancerede timer-funktioner og en digitalt kontrollerbar konvektionsblæser, kontrolleres disse modeller af BINDER laboratorie varmeovn præcist, både i temperatur og konvektion.

FED-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet af liter:

 • BINDER FED 56 Avantgarde.Line
 • BINDER FED 115 Avantgarde.Line
 • BINDER FED 260 Avantgarde.Line
 • BINDER FED 400 Classic.Line
 • BINDER FED 720 Avantgarde.Line

BINDER FP serie varmeovnBINDER FP-serien - Programmerbare varmeskabe med mekanisk konvektion

BINDER FP-serien af varmeovne med mekanisk konvektion (med blæser) er i familie med FD-serien, men har en programbar styring. Styringen giver brugeren en ægte real-time tids-segmenteret programmering, der gør det muligt at programmere flere steps i en testprofil.

FP-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet af liter:

 • BINDER FP 56 Avantgarde.Line
 • BINDER FP 115 Avantgarde.Line
 • BINDER FP 260 Avantgarde.Line
 • BINDER FP 400 Classic.Line (udgået okt. 2022)
 • BINDER FP 720 Avantgarde.Line

BINDER varmeovn M serienDet mest avanceret programmerbar varmeskab med mekanisk konvektion

BINDER M-serien af laboratorie og industri varmeovne med mekanisk konvektion (blæser) er den varmeovn i sortimentet med den mest avancerede styring og desuden et farve LCD display, som giver den optimale brugerinterface. Styringen tilbyder brugeren en ægte real-time tids-segmenteret programmering, der gør det muligt at programmere flere steps i en testprofil.

M-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet af liter:

 • BINDER M 56 Avantgarde.Line
 • BINDER M 115 Avantgarde.Line
 • BINDER M 260 Avantgarde.Line
 • BINDER M 400 Classic.Line (udgået okt. 2023)
 • BINDER M 720 Avantgarde.Line

NYHED oktober 2023: M-serien er netop blevet opgraderet til "Avantgarde.Line" med en ny styring. Blandt de mange nye features er: brugervenligt kontrolpanel med stort display, Ethernet interface for programmering og logging via PC (med APT-COM software), samt USB port til logging af data i csv-format. Klar til levering fra uge 49-2023.

FDL 115 OS1BINDER FDL 115 sikkerhedstørreovn til tørring af brændbare stoffer så som coatede og malede overflader

En professionel sikkerheds-tørreovnen fra BINDER, som udtørrer med temperatur op til +300°C i et silikone- og støvfrit indre kammer og med en symmetrisk luftstrøm. Dette sikrer det perfekte resultat af dine malede og overfladebehandlede emner, også når disse er baseret på opløsningsmidler. Binder tørreovnen er forsynet med både overvågning og alarm.

Høj absolut temperaturnøjagtighed med en høj luftudskiftning i tørreovn

Uanset om det drejer sig om tørring af overfladebehandlingen, bestående af maling eller lak: BINDER sikkerhedstørreovn garanterer en høj og absolut temperaturnøjagtighed og en høj luftudskiftning. Dermed sikres optimale betingelser for de bedste resultater, både kvalitativt og reproducerbart.

Maksimal arbejdssikkerhed ved brug af tørreovn hvor brændbare stoffer frigives

FDL 115 er som nævnt en ”sikkerheds-tørreovn” uden dette skal tolkes som decideret ATEX/ex-proof. Tørreovnen tilbyder tørring af høj kvalitet og en ovn, der opfylder alle sikkerhedskrav i EN 1539-2015. Dette giver dig maksimal arbejdssikkerhed og samtidig tilbyder FDL 115 et intelligent system til styring af friskluft indtag, med både overvågning og alarm.

Særlige funktioner:


• Temperaturområde fra omgivelsestemperatur plus 5°K til +300°C.
• Kontroller med tidssegmentering og real-time programmering.
• Friskluft overvågning med akustisk og visuel alarm samt automatisk deaktivering af opvarmning.
• Udskiftelig filterindsats, klasse M6.
• Klasse 2 uafhængige justerbar sikkerhed temperatur sensor (DIN 12880) med visuel alarm.
• Computer interface: RS 422.

Typiske spørgsmål vedrørende BINDER varmeskabe/tørreskabe

Er det muligt at tilslutte et sug på BINDER’s varme-tørreskabe?
Ja, men der må ikke skabes et vakuum i ovnen og derfor skal ovnen tilsluttes et evt. udsugningsanlæg via et perforeret mellemrør.

Hvor mange hylder er med som standard?
Langt de fleste tørreovne leveres med to hylder som standard.

Er der nogen timerfunktion i BINDER’s tørreovne?
Ja, alle produkter, bortset for model PF og M som er decideret programmerbar, har som minimum en OFF-timer. Visse modeller tilbyder også en ”delayed ON-timer” og rampe funktion.

Er det muligt at datalogge fra BINDER’s varmeovne?
Alle ovne i Avantgarde.Line designet har en USB interface der gør det muligt at logge data i en simpel csv-fil på et USB-stik. FP og FED-serien har endvidere Ethernet interface og kan datalogge via PC og programmet APT-COM. Alle tørreskabe i M serien har serielt interface og kan kun opsamle data via APT-COM software.

Er det muligt at justere blæserhastigheden?
Bortset fra modelserien FD kan alle ovne med mekanisk konvektion justeres i styrke.

Modellerne ED, FD og FED er fuldstændig ens at se på, hvad er forskellen?
Den primære forskel er at ED har naturlig konvektion, mens FD og FED har en blæser i testrummet, der giver varmeovnen en større nøjagtighed, bedre homogenitet og hurtigere ”recovery time” efter døren har været åben. 

Note: BINDER producerer ikke danske manualer. Brugermanualen findes på engelsk samt på tysk, fransk, spansk, italiensk og russisk. Manualerne er tilgængelig både i papirformat og som pdf.

Citrotek forhandler også...