BINDER VD og VDL vakuum tørreovneBINDER vakuum tørreovne til industri og laboratorier

Vakuumtørreskab fra BINDER sætter standarden, når det kommer til skånsom tørring

BINDERs vakuumovn kan tørre prøver helt uden restprodukter, afskalning eller oxidering. Takket være den patenterede APT.line™ forvarmnings-teknologi er varmen jævnt fordelt i hele det elektropolerede testrum. Dette sikrer en meget skånsom tørring, selv ved lave temperaturer.

For at tilfredsstille den stigende efterspørgsel fra industrien og for at sikre at fabrikken opretholder dens høje in-house-kvalitetsniveau, har BINDER udviklet produktprogrammet af vakuumtørreskabe med mange innovative løsninger.

Et eksempel på det, er den seneste controller, der giver brugerne en bedre central kontrol. Brugerne har et touchscreen display til sin rådighed, der kan vise aktuelle data for tryk og temperatur på samme tid. Det har den fordel at brugerne hele tiden kan følge alle trin i en igangværende proces.

Automatisk tørringsdetektion er en anden helt ny funktion, der gør det muligt for BINDER-kammeret at fastslå når tørreprocessen er færdig og ventilationen starter automatisk. Funktionen giver brugerne mere fleksibilitet fordi de ikke behøver at monitere afslutningen på processen.

BINDER VD vakuum tørreovneOgså i EX-proof i ATEX Zone EX II 3G versioner

BINDER til byder vakuumovne i to varianter; VD til brug i ikke-brændbare applikationer og VDL som er EX-proof i ATEX Zone EX II 3G. VDL-serien har en patenteret flamme-beskyttelsespakning, overtrykmonitering i instrumentpanelet og præcist kontrolleret opvarmning, som til sammen giver yderligere beskyttelse, når brugeren arbejder med brandbare prøver eller opløsningsmidler.

BINDERs vakuumovne er meget efterspurgt, i særdeleshed fordi BINDER er den eneste producent i denne industri, der kan levere produkter, der fuldt ud er eksplosionssikre. Netop af denne grund er modellen VDL blevet populær til fremstilling af cannabis ekstrakter i både USA og Canada.

Det indbyggede hardware har en funktion, der opdager når trykket falder og efterfølgende stabiliserer trykket når opløsningsmidlet er fjernet. Derefter starter ventilationen automatisk, så brugerne ikke skal bekymre sig om, hvorvidt det materiale der skal prøves, ikke udsættes for unødvendig belastning.

Den nye vakuum-tørreovn kan programmeres til at lagre store tørrefrekvenser. Det markant større vindue i døren og den indvendige belysning (ekstraudstyr) giver et endnu bedre billede af den igangværende proces. Ved at bruge den nye VDL tørreovn er du sikker på at intet er overladt til tilfældigheder.

BINDER VD og VDL serie findes i tre forskellige størrelser, hvor tallet angiver antallet volumen i liter:

  • BINDER VD 23
  • BINDER VD 56
  • BINDER VD 115
  • BINDER VDL 23 EX-proof
  • BINDER VDL 56 EX-proof
  • BINDER VDL 115 EX-proof

BINDER VAP1 og VAP2 vakuum pumperPumper med slut-vakuum helt ned til 1,8 mbar

Til programmet af vakuumtørreskabe, tilbyder BINDER også et udvalg af vakuumpumper, der kan levere et slut-vakuum helt ned til 1,8 mbar i VD serien (VAP 2 pumpen) og til >2 mbar i VDL serien (VAP 5 pumpen). Naturligvis er pumperne til VDL vakuumovnene også ATEX-compliant. Endvidere finders der monteringsracks, hvor ovn og pumpe kan monteres til en færdig støjdæmpet enhed.

Anvendelser for BINDER vakuum tørreovn

Typiske applikationer for disse vakuumovne er: kemikalieindustri, elektronik/semiconductor industri, plastindustri, overfladebehandling, medicinalindustri herunder udvikling af medicinsk cannabis og mange flere.

Ofte stillede spørgsmål vedrørende BINDER vakuum tørreovne

Kan brugeren indtaste et bestemt slut-vakuum direkte i controlleren?
Ja, BINDER’s nye serie af vakuumovne har en ventil monteret der lukker af for vakuumpumpen, når det indtastede vakuum er nået. Skulle vakuummet falde, åbnes ventilen igen for at opnå det korrekte vakuum.

Kan BINDER’s vakuumovne kobles på et netværk?
Ja, alle de nye vakuumovne har Ethernet interface som standard og kan således kobles til en PC og styres via BINDER’s APT-COM software. Alternativt findes der også en simpel USB-read-out, hvor data ligger i en csv-fil.

Er der nogen mulighed for at automatisere tørringsprocessen?
Ja, BINDER’s vakuumovne har en automatisk overvågning at tørringsprocessen der sikrer, at vakuumovnen kan stoppe automatisk når der ikke findes mere væske i emnet. Herefter vil ovnen automatisk ventilere testrummet til det atmosfæriske tryk.

Er det muligt at få ATEX certificeret vakuumovne?
Ja, BINDER kan som den eneste producent i verden tilbyde ATEX certificeret vakuumovne og pumper til skånsom udtørring af brændbare væsker.

Hvordan sikres en ensartet varmefordeling?
BINDER E3.1 fuld-elektroniske controllere sikrer en præcis og homogen opvarmning. Hvis applikationen tillader det, er det altid en god ide at tempere emnet inden der suges vakuum, da vakuum er en glimrende isolator.

Kan man benytte sin egen vakuumpumpe?
Ja, det anbefales dog at bestille et ”connetion kit” med til vakuumovnen der sikrer, at de korrekte tilslutninger er med.

En vakuumpumpe støjer ofte en del, er der en løsning på det?
BINDER tilbyder et samle-rack der passer til BINDER’s egne pumper og som udover at samle ovn og pumpe i en enhed, samtidig reducerer støjen fra pumpen med 50% til bare 44dB.

Var det ikke en vakuumtørreovn/vakuum tørrer du søgte efter:

Note: BINDER producerer ikke danske manualer. Brugermanualen findes på engelsk samt på tysk, fransk, spansk, italiensk og russisk. Manualerne er tilgængelig både i papirformat og som pdf.

Citrotek forhandler også...