BINDER klimakammer, klimaskab og temperaturkammer

BINDER temperaturkammer / klimaskab til industri og laboratorier

Temperaturskabe og klimakamre er delt i to hovedgrupper

Den ene gruppe er klimaskabe til stabilitetstest med speciel fokus på langtidsstabile temperatur- og fugtighedsbetingelser samt mulighed for lyseksponering.

Den anden gruppe er ekstrem temperaturkammer/klimaskabe, med temperaturområder, der spænder over hele -70°C og til +180°C, og samtidig et udvidet fugtområde fra 10-98%rH samt et dugpunkt ned til +5°C.

Klik på fanerne herunder for at læse mere om, hvad de forskellige modelserier tilbyder.

KMFBINDER KBF -  Klimakammer til stabilitetstest iht. ICH Q1A

BINDER klimaskab til stabilitetstest i KBF, KBF P og KBF LQC-serien er ideel til normen-kompatibel opgaver i henhold til ICH retningslinjerne, eksempelvis ICH Q1A. Variationerne KBF P og KBF LQC er endvidere designet til langtids stabilitets- og stresstest inkl.gennemførelse af ICH-compliant illumination Q1B lystest.

KBF-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antal liter:

 • BINDER KBF 115 til ICH Q1A
 • BINDER KBF 240 til ICH Q1A
 • BINDER KBF 720 til ICH Q1A
 • BINDER KBF 1020 til ICH Q1A
 • BINDER KBF P 240 ICH-compliant light Q1B
 • BINDER KBF P 720 ICH-compliant light Q1B
 • BINDER KBF LQC 240 ICH-compliant light Q1B inkl. light dose control
 • BINDER KBF LQC 720 ICH-compliant light Q1B inkl. light dose control

Se videoen her, der viser, hvad BINDER klimaskabe til stabilitetsforsøg tilbyder. Disse klimakamre benyttes næsten udelukkende i den farmaceutiske industri, herunder udvikling af medicinsk cannabis. Derfor kan disse modeller også leveres med IQ/OQ eller IQ/OQ/PQ dokumentation, som fundament for en kvalificering.

KMFBINDER KBF-S ECO Klimaskab til stabilitetstest iht. ICH Q1A med fokus på TCO

BINDER klimaskab til stabilitetsforsøg i serien KBF-S ECO er konstrueret til tests i henhold til guideline ICH Q1A og hvor der er ekstra fokus på TCO (Total Cost of Ownership). I denne type af klimaskabe, er den klassiske kompressor-baseret køling, erstattet med en termoelektrisk køling, noget der også kendes fra elektriske køletasker.

Termoelektrisk køling er funderet på såkaldte Peltier-moduler, der kort fortalt er en elektrisk "plade", der bliver kold på den ene side og varm på den anden, når der sættes strøm til.

Denne teknologi gør klimaskabet mindre komplekst, med færre komponenter og dermed billigere at vedligeholde. Men mindst ligeså vigtigt er, at der kan spares i nærheden af 75% på el-forbruget sammenlignet med traditionelle klimaskabe. Det er samme gevinst som ved at skifte en gammeldags glødepære ud med en moderne LED-pære. Besparelsen er virkeligt noget der batter, når stabilitetsforsøg typisk kører 24-7-365 og måske endda i årevis.

KBF-S ECO-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antal liter:

 • BINDER KBF-S ECO 240 til ICH Q1A
 • BINDER KBF-S ECO 400 til ICH Q1A (kommer snart!)
 • BINDER KBF-S ECO 720 til ICH Q1A
 • BINDER KBF-S ECO 1020 til ICH Q1A

Se videoen her der viser, hvordan de termoelektriske klimaskabe virker og hvordan BINDER's patenterede løsning adskiller sig fra konkurrenternes. Disse klimakamre benyttes næsten udelukkende i den farmaceutiske industri, herunder udvikling af medicinsk cannabis. Derfor kan disse modeller også leveres med IQ/OQ eller IQ/OQ/PQ dokumentation, som fundament for en kvalificering.

KMFBINDER KMF-serien - Klimaskabe til udvidet laboratorieforsøg

BINDER's højtydende KMF stabilitetstest klimaskabe tilbyder et bredt temperaturområde imellem -10°C og +100°C, samt luftfugtighed fra 10% - 98%rH og er dermed optimal til krævende stresstest over hvad Q1A kræver.

KMF-klimaskabene er i samme formfaktor som KBF-serien, men med noget højere ydelse og derfor også anvendelige udenfor den medicinske industri, eksempelvis elektronik- el- og maskinindustrien.

Skabene leveres som standard og uden merpris med en rustfri trådhylde, ø30 mm porthul til kabler ind og ud af testrummet, avanceret og programmerbar controller med LCD display, samt Ethernet interface for styring via PC og opkobling på netværket. Endvidere medfølger Windows programmet "APT-COM™ BASIC-Edition".

KMF-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antal liter:

 • BINDER KMF 115 klimaskab -10°C til +100°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER KMF 240 klimaskab -10°C til +100°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER KMF 720 klimaskab -10°C til +100°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH

MKFBINDER MK-serien - Klimaskab til ekstreme temperaturer

BINDERs ekstrem temperatur- og klimakamre i MK, MKF, MKT og MKFT serien, tilbyder temperaturområder fra hhv. -40°C og -70°C og helt op til +180°C, nok til at opfylde de skrappeste krav til en temperatur- eller klimatest. MKF og MKFT har ligeledes fugtstyring fra 10 - 98%rH i temperaturområdet +10°C til +95°C.

Skabene i denne serie leveres som standard og uden merpris med et opvarmet inspektionsvindue i døren samt LED belysning i testrummet. Ligeledes leveres som standard: en rustfri trådhylde, ø50 mm porthul til kabler ind og ud af testrummet, avanceret og programmerbar controller med LCD display, samt Ethernet interface for styring via PC og opkobling på netværket. Endvider medfølger Windows programmet "APT-COM™ BASIC-Edition".

MK-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antal liter:

 • BINDER MK 56 temperaturskab -40°C til +180°C
 • BINDER MK 115 temperaturskab -40°C til +180°C
 • BINDER MK 240 temperaturskab -40°C til +180°C
 • BINDER MK 400 temperaturskab -40°C til +180°C - NYHED maj 2022
 • BINDER MK 720 temperaturskab -40°C til +180°C
 • BINDER MK 1020 temperaturskab -40°C til +180°C - NYHED maj 2022
 • BINDER MKT 115 temperaturskab -70°C til +180°C
 • BINDER MKT 240 temperaturskab -70°C til +180°C
 • BINDER MKT 720 temperaturskab -70°C til +180°C
 • BINDER MKF 56 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKF 115 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKF 240 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKF 400 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH - NYHED maj 2022
 • BINDER MKF 720 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKF 1020 klimaskab -40°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH - NYHED maj 2022
 • BINDER MKFT 115 klimaskab -70°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKFT 240 klimaskab -70°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH
 • BINDER MKFT 720 klimaskab -70°C til +180°C samt fugtstyring fra 10 - 98%rH

Windows programmet "APT-COM™ BASIC-Edition", som kan benyttes til at programmere avancerede testprofiler og efterfølgende datalogning, er inkluderet ved køb af følgende modeller af BINDER's temperatur- og klimaskabe: KMF, MK, MKF, MKT og MKFT. Til de øvrige klimaskabe er denne software en tilkøbsoption.

Typiske spørgsmål vedrørende BINDER temperatur- og klimaskabe

Hvilken type vand benyttes i befugtnings-systemet?
Klimaskabe benytter i dag alle sammen demineraliseret vand, dvs. der må hverken anvendes postevand eller destilleret vand.

Hvad er forskellen på et temperatur- og klimaskab?
Et temperaturskab kan kun reguleres i et temperaturområde mens et klimaskab også kan regulere fugten.

Er der mulighed for programmering af forskellige test-profiler direkte på skabet?
Alle BINDER’s temperatur- og klimaskabe er udstyret med en fuld-elektronisk controller, der giver brugeren mulighed for at programmere sine egne testprofiler med start/stop, ramper, steps, loops osv. Controlleren har 100 programpladser, hvor disse profiler kan gemmes.

Hvilket brugerbaseret vedligehold er krævet; skal der f.eks. skiftes ”strømpe” på fugtmåle systemet?
Alle BINDER’s klimaskabe benytter sig af en kapacitiv fugtsensor som ikke kræver vedligeholdelse. Således skal brugeren kun stå for den almindelige rengøring.

Hvor ofte skal et temperatur- eller klimaskab serviceres?
Det anbefales at disse testskabe fuldserviceres en gang om året. Ønsker man kun at opfylde de lovmæssige krav, kan man nøjes med et årligt eftersyn af kølesystemet.

Hvordan forsynes klimaskabene med vand til befugtningen?
Alle klimaskabe kan tilsluttes en RO/PW vandforsyning via en tilslutning på bagsiden af skabet. Model MKF og MKFT større end 56 l., har desuden en tank indbygget til manuel vandforsyning. Til de øvrige klimaskabe er dette en tilkøbsoption.

Note: BINDER producerer ikke danske manualer. Brugermanualen findes på engelsk samt på tysk, fransk, spansk, italiensk og russisk. Manualerne er tilgængelig både i papirformat og som pdf.

Citrotek forhandler også...