BINDER inkubator laboritorium

BINDER inkubator til laboratorie og industri

Inkubator/køleinkubatorer med stabil inkubationsproces ved høje batch gennemløb

En laboratorie-inkubator fra BINDER er den optimale løsning til at sikre stabile inkuberingsbetingelser og processer. Latoratorie inkubator modellerne i B - BD - BF - KB og KT serien står alle for optimale vækstbetingelser af mikrobiologiske kulturer og for reproducerbare resultater i alle rutinemæssige test i laboratorie - selv under høje batch gennemløb, samt under langvarig drift.

Klik på fanerne herunder for at læse mere om, hvad de forskellige modelserier tilbyder.

BINDER BD/BF 056 inkubatorBINDER B-BD-BF standard inkubatorer

BINDER B, BD og BF er standard inkubatorer til brug i laboratorier og er uden aktiv køling. Det betyder, at den laveste opnåelig temperatur i testrummet er omgivelsestemperaturen, plus typisk 5-7°Kelvin. Med andre ord; har du eksempelvis +21°C i laboratoriet, er den lavest kontrollerbare temperatur du kan opnå ca. +26-28°C i disse inkubatorer uden køling. Maksimale temperatur er +100°C.

B og BD er inkubatorer med naturlig konveks, dvs. uden blæser i testrummet. De typiske applikationen er eks.vis, hvor inkubationen foregår i åbne petriskåle eller flasker og hvor en mekanisk konveks, kan forårsage uens udtørring. I stort set alle andre applikationer er forceret konveks en fordel, da disse inkubatorer har en højere nøjagtighed, større homogenitet og hurtigere "re-gain time" efter døren har været åben.

Alle BINDER's inkubatorer har en inderdør i hærdet glas, der tillader at brugere åbner yderdøren og inspicere prøverne, uden at forstyrre miljøet. Desuden følger to hylder i rustfrit stål med som standard.

B/BD/BF-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antallet af liter:

 • BINDER B 28 Classic.Line, basal inkubator
 • BINDER BD 23 Classic.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BD 56 Avantgarde.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BD 115 Avantgarde.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BD 260 Avantgarde.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BD 400 Classic.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BD 720 Avantgarde.Line, standard inkubator med naturlig konveks
 • BINDER BF 56 Avantgarde.Line, standard inkubator med mekanisk konveks
 • BINDER BF 115 Avantgarde.Line, standard inkubator med mekanisk konveks
 • BINDER BF 260 Avantgarde.Line, standard inkubator med mekanisk konveks
 • BINDER BF 400 Classic.Line, standard inkubator med mekanisk konveks
 • BINDER BF 720 Avantgarde.Line, standard inkubator med mekanisk konveks

Læs mere om forskellen imellem Classic.Line og Avantgarde.Line midt på siden her.

Download brochure på B/BD/BF serien her.

BINDER KB 115 køleinkubator BINDER KB-serien - Køle inkubatorer med kompressor køling

​​BINDER KB-serien af køle-inkubatorer til laboratorie og industri brug har aktiv køling via klassisk kompressor køling og kan derfor opnå lavere temperatur end omgivelsestemperaturen, helt præcist ned til -5°C. Maksimal temperatur er stadig +100°C.

Disse køle inkubatorer i denne serie har alle forceret konveks der giver den højeste nøjagtighed, største homogenitet og hurtig "recovery time" efter døren har været åben.

Alle BINDER's inkubatorer har en inderdør i hærdet glas, der tillader at brugere åbner yderdøren og inspicere prøverne, uden at forstyrre miljøet. Desuden følger to hylder i rustfrit stål med som standard.

KB-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antallet af liter:

 • BINDER KB 23 (udgået okt. 2022)
 • BINDER KB 53
 • BINDER KB 115
 • BINDER KB 240
 • BINDER KB 400
 • BINDER KB 720

Download brochure på KB serien her.

BINDER KT 170 køleinkubator BINDER KT-serien - Køle inkubatorer med termoelektrisk køling

BINDER KT-serie af køle-inkubatorer til laboratorie og industri har aktiv køling via termoelektrisk-køling og kan derfor opnå lavere temperatur end omgivelsestemperaturen, helt præcist ned til +4°C. Maksimal temperatur er +100°C.

Fordelen ved termoelektrisk-køling fremfor traditionel køling er, at der ingen pladskrævende kompressor er og dermed et mindre footprint i forhold til sit kompressor-kølet modstykke. Det betyder, at KT-serien har maksimal udnyttelse af pladsen som giver en fordel, når eksempelvis lokalerne er trange. Samtidig er KT-serien så godt som lydløs og vibrationsfri, da den eneste bevægelig del er cirkulationsblæseren. I øvrigt er BINDER den eneste producent i verden, der tilbyder en 170 l. stor termoelektrisk peltier-kølet inkubator. 

Disse køle inkubatorer har forceret konveks der giver den højeste nøjagtighed, stor homogenitet og hurtige "re-gain time" efter døren har været åben.

Alle BINDER's KT-inkubatorer har en inderdør i hærdet glas, der tillader at brugere åbner yderdøren og kan inspicere prøverne, uden at forstyrre miljøet. Desuden følger to hylder i rustfrit stål med som standard.

KT-serien findes i forskellige størrelser, hvor tallet angiver volumen i antallet af liter:

 • BINDER KT 53
 • BINDER KT 115
 • BINDER KT 170

Download brochure på KT serien her.

APT.line Classic mit natürlicher Konvektion
Patenterede APT.line™ forvarmningskammer teknologi

Forkortelsen APT.line™ står for "Advanced Preheating Technology". APT.line™ konceptet er et unikt varmesystem, der sikrer homogen temperaturfordeling inden i kameret. Samtidig sikrer denne teknologi også ekstremt hurtige genopretningstider. Dette koncept anvendes i de fleste BINDER-kamre og fungerer pålideligt i et interval fra -5° C til +100° C.

Fokus på hygiejnen

Inderkammeret i BINDER inkubatorer er fremstillet i højkvalitet rustfrit stål, der sikrer en hurtig og nem rengøring. Et plus for maksimal processtabilitet under mikrobiologiske opgaver, især ved hyppigt skiftende partier og opgaver. Alle BINDER's inkubatorer til laboratorie og industri har desuden en "100°C desinfektions rutine", der yderligere sikrer at der ikke opstår krydskontaminering.

Typiske spørgsmål vedrørende inkubatorer

Hvad er definitionen på en inkubator?
Inkubatorer kommer i tre overordnet varianter: almindelige inkubatorer, køle-inkubatorer og Co2-inkubatorer. Fælles er, at de typisk arbejder i temperaturområdet omkring +30° til +50°C og alle har en max. temperatur på +100°C. Kræver applikationen en højere temperatur, er det en opgave for et varmeskab/tørreovn.

Hvad er bedst: naturlig eller mekanisk konveks?
Det kommer an på applikationen; langt de fleste er bedst tjent med forceret konveks, idet blæseren giver en højere absolut nøjagtighed, større homogenitet og en hurtigere recovery-tid efter døren har været åben. Enkelte opgaver, f.eks. med åbne petriskåle eller flasker, er oftest bedst tjent med naturlig konveks så uens udtørring minimeres.

Hvad er gradienten typisk i en inkubator?
Gradienten er ikke noget der er opgivet, da inkubatorer er designet til at arbejde ved en statisk temperatur. Kræver opgaven en bestemt gradient (temperaturændring/minut), er et temperaturskab det korrekte udstyr.

Hvilken temperatur-nøjagtighed kan man forvente af en BINDER inkubator?
Det afhænger både af den aktuelle temperatur og størrelsen på inkubatoren. Inkubatorer opgives normalt ved +37°C og her ligger nøjagtigheden typisk på et sted imellem +/-0,1°C og +/-0,7°C.

Note: BINDER producerer ikke danske manualer. Brugermanualen findes på engelsk samt på tysk, fransk, spansk, italiensk og russisk. Manualerne er tilgængelig både i papirformat og som pdf.

Citrotek forhandler også...